Maräng
2012-07-04 | 12:10:09 |
Kategori: Mat & Bakning |
0 kommentarer

Igår bakade jag maränger som sagt och ärligt talat, det var ju inte alls svårt som jag trodde det skulle vara. Nästan för enkelt! :D
Receptet kommer ni få här nedan och så kan ni försöka baka det själva, men ni kommer inte misslyckas med detta, för enkelt att göra det, haha.
Jag hade marängerna som topping till god gräddglass, vanilj och cappucino smak och det var fantastiskt gott, ni måste verkligen prova detta! :P
Ingredienser :
Ägg (vita) 3 stycken
1.5 dl strösocker
5 citron doppar
Gör såhär :
-> Sätt ugnen på 125 grader
1. Häll äggvitorna i en skål och tillsätt 1/3 av sockret och samtidigt citron dropparna.
2. Vispa först på lägsta nivån av elvispen, sedan kraft fullt tills smeten är så fast att skålen kan vändas upp och ner utan att smeten lossnar. Vänd försiktigt ner resten av sockret.
4. Klicka eller spretsa ut smeten till toppar eller kransar på en smord långpanna eller på bakplåts papper.
5. Grädda mitt i ugnen i 40 - 60 minuter beroende på marängstorlek tills dem är torra och lätt lossnar från underlaget.
Klart!
Inte så svårt, va? :)



Kommentarer
Trackback